Fetaost- och salamipaj




Fetaost- och salamipaj:

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2-3 msk kallt vatten

Arbeta tillsammans till en fast deg snabbt och tryck ut i en pajform. Ställ kallt under tiden fyllningen görs eller ca 15-30 minuter. Vill man så kan man förgrädda skalet i 10 minuter i 250° innan fyllningen läggs i.

Fyllning:
5 körsbärstomater
Ca 7 skivor salami
1 pkt fetaost
2 ägg
1½ dl vispgrädde
½ dl mjölk
Salt
Peppar

Skiva tomater, salami och fetaost. Lägg detta i pajskalet. Vispa ihop äggen, mjölken och grädden, smaksätt med salt och peppar. Häll detta i pajskalet över fyllningen. Grädda pajen i ca 15-20 minuter i 200°-250°, servera med en sallad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback