Framläggning



Klockan 14.15 lägger vi fram vårt examensarbete, önska oss lycka till :)


Uppsatsen är inlämnad



Japp, precis så är det - Examensarbetet är nu inlämnat och nu väntar det en vecka med opponeringar och casearbete, efter det är skolan förhoppningsvis klar. Detta ska jag fira med att baka såklart :)

Ovan är en minitårta gjord av vanliga vaniljmuffins som är färgade i blått, rosa och grönt, botten är chokladmuffin. Mellan lagren är det jordgubbsmousse och sedan är den klädd i grädde.

Snart är det över



Snart är uppsatsen klar. Vi har slutsatser, sista frågeställningsformuleringar och sammanfattning kvar. Detta kommer vi med stor sannolikhet fira med glass och sol i helgen. Hejja hejja oss!

Chokladbollar



När jag och Sara sitter i skolan 12 timmar i sträck så behövs det sockerkickar för att kunna få hjärnan att presetera. De senaste två dagarna har vi mumsat på chokladbollar som jag svängde ihop i måndags kväll. Chokladbollar är verkligen barnsligt gott, dessutom var det väldans längesedan som jag gjorde några. Receptet är från mammas gamla Vår kokbok för att det som finns i min nya inte alls smakar som det gjorde när jag var liten. Jag vill ju ha dem precis som de var när jag var liten, mums!

Chokladbollar, ca 20-40 stycken beroende på hur stora du gör:

100 g smör
1½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2-3 msk vatten
5 dl havregryn
Pärlsocker

Blanda ihop smör, socker och vaniljsocker till en massa. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en deg/smet. Rulla till runda bollar och rulla dem sedan i pärlsocker.


Det är inte bara chokladbollar vi äter. En och annan smarrig nektarin har också slunkit ner.

Födelsedagsmisse



Idag fyller min lilla älskade Atta två år ♥


Mysmissar som väntar hemma



Nu är det verkligen sista sucken på uppsatsskrivandet. Varje dag kommer vi hem till dessa små, underbara och alldeles fantastiska små tjockbollar. Jag har lite skuldkänslor för att de måste vara ensamma så mycket, men snart finns det massor med tid för mys och bus.

Kass uppdatering



Här sitter jag och tittar runt bland bloggar och tycker att alla är så dåliga på att uppdatera, dum tanke från min sida eftersom jag är sämre än sämst på att uppdatera min egna blogg. Här kommer i alla fall en bild på en av mina kärlekar, sötnosen fick hjälpa mig med två smarriga bröd igår.

Långt mellan uppdateringarna



Japp. Jag vet att jag har varit dålig med att uppdatera, men det är mycket att tänka på nu. C-uppsatsen skriver sig inte själv och vi har en tung kurs parallellt med den också. Dessutom finns det en viss person i mina tankar hela tiden som stör ut allt annat som är viktigt att tänka på, även om den personen känns viktigast just nu. Nej, illa har jag det inte i alla fall. Jag är helt fantastiskt lycklig (och lite stressad)!