Smörkrämsrecept
Idag fortsätter experimentet med smörkrämen, det finns dock en liten risk att det blir en chokladganache också. För att göra det hela ytterligare lite roligare så ska jag nog testa på en ny smörkräm också med äggulor eftersom jag har några kvar från macaronbaket.
Smörkräm:
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under omvispning. Tillsätt vattnet och valfri smaksättning under omvispning.
När det kommer till smaksättning går det att vara hur kreativ som helst.
Vanilj: 1 tsk vaniljessens
Valfri annan smak: 1 tsk valfri essens
Citrus: 2 tsk finrivet citron- apelsin- eller limeskal
Kaffe: 4 tsk pulverkaffe upplöst i 2 tsk kokande vatten (d.v.s. "samma" vatten som i grundreceptet)
Mandel: 1 tsk mandelessans och 2 tsk finhackade, rostade mandlar
Choklad: 30 g kakaopulver eller 50 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Likör: 3 tsk valfrik likör
- Stort TACK till dig för att du röstade på min bild, och du kommer bli länkad den 21 oktober när den tävlingen är avslutad. KRAM!
Gud dat finns verkligen oändligt mycket smaker! :P
älskar din blogg Emilia! Jag har tom tipsat om dig i min blogg ;)
hej, fin blogg! haft en bra lördag? kram!
Trevlig kväll!
Bra tips där på smörkrämen! Hoppas det fungerade bättre med den nya violessencen :)