Ärtkräm

 
Detta får minsann heta ärtkräm eftersom jag glömde slänga i några nötter eller frön, och utan nötter eller frön så tycker jag minsann inte att man kan kalla det för pesto. Trots mitt korta nötminne och stök i köket så blev denna kräm supergod. Inspirationen kom från Lotta Lundgrens hemmafrubok som troget står i min bokhylla och blir bläddrad i med inte allt för långa mellanrum.
 
Ärtkräm:
 
Ca 2 dl tinade ärtor (eller så mycket som finns kvar i påsen)
½ lime, saften
En tragiskt bortglömd bit parmesankant (dvs ca en dryg deciliter finriven)
En vitlöksklyfta
En halv grön chili
Salt
Peppar
Torkad mynta
Olivolja tills rätt konsistens uppnåtts, ca 1 dl
 
Ner med alla ingredienser i en mixer eller matberedare, börja med lite mindre olja, det är lättare att tillsätta mer än att ta bort. Mixa ordentligt och smaka av efter hand. Förvara i en snygg burk i kylen och mumsa tillsammans med pasta eller på en bit bröd. Yeap, jag la mina nötter ovanpå allt istället.