Somrig jordgubbsglass



Nu bortser jag från allt julstök och kryddiga kakor och bjuder istället på underbar jordgubbsglass i vinterkylan. Det är min fina granne Malin och henns sambo som har gjort att jag fått dille på denna glassen, men det är väl inte så konstigt eftersom den är så enkel att göra och underbar att äta. Glassformarna är från CoolStuff och är superpraktiska till hemmagjord glass eftersom de har ett lock som försluter ordentligt så att ingen glassmet rinner ut i frysen. Inte nog med det så är de roliga eftersom de är i Calippoform, kanske är de en bra julklapp till en glasstokig vän? 

Somrig jordgubbsglass:

500 g färska eller frysta tinade jordgubbar
¾ dl florsocker
2 äggulor
1 ¼ dl vispgrädde

Mosa jordgubbarna med lite av florsocker. Vispa äggulor och resten av florsockret poröst. Blanda samman äggsmeten med jordgubbarna. Vispa grädden och blanda med jordgubbs- och äggsmeten. Häll smeten i en form, ca ½ liter eller i de finfina glassformarna. Frys i 4-5 tim. Låt glassen stå i kylen ca 30 min innan servering.

Kommentarer
Postat av: Simone

Lite ovanligt och se somrig glass,då överallt ser man jul bak och julgodis,ja vet för ja är en av dem.Men snart så ska jag göra en glassbomb,så ja är också sugen på glass :D

2011-12-15 @ 21:47:53
URL: http://smulansbakblogg.blogspot.com
Postat av: Sara-Louise

Åh vilken mysig blogg du har! :D Med massa bra baktips.

2011-12-15 @ 23:11:19
URL: http://diktobild.blogg.se/
Postat av: Johanna

Härligt med lite somriga recept mitt bland alla pepparkakor och saffransbullar. Blir ett måste att testa i sommar, eller kanske redan innan.. :)

2011-12-16 @ 22:22:37
URL: http://alovelycake.blogspot.com
Postat av: Vardaxlyx

Hihi trevlig med ett somrigt inslag! Massa kramar till dig!

2011-12-19 @ 09:06:48
URL: http://vardaxlyx.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback