Mandelmjöl



När macaronbakningssuget smyger sig på så kan det vara skönt att ha en burk mandelmjöl redo. Dessutom kan det vara lite knepigt att hitta mandelmjöl i butik, men det behöver inte stoppa ett bak. Det är superenkelt att göra mjölet själv och kräver bara lite tålamod i form av väntan.

Mandelmjöl:

Skålla och skala mandlarna. Lägg dem sedan för att torka, gärna över natten. Mixa dem sedan i matberedare eller mal med mandelkvarn, låt mjölet torka i ca ett dygn på en plåt. Det går bra att upprepa mixningen ifall du inte är riktigt säker på att allt blivit mixat. Sila mandelmjölet innan du häller upp det i en burk så att stora bitar inte kommer med.

Kommentarer
Postat av: Hemmafrun

Ja tänk om man skulle hitta på att baka macarons! De är ju så hopplöst söta :)

2011-09-06 @ 21:24:48
URL: http://tomtebolycka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback