Små rosa vaniljcupcakes

 
Nu är det så grått och trist ute så då behöver man minsann någonting färgglatt och mumsigt att liva upp vardagen på. I ärlighetens namn så kommer jag faktiskt inte ihåg exakt vad det är för frosting, men jag vet att den är smörkrämsbaserad och kanske med vaniljsmak. Färgen har jag fått till med hjälp av pulverfärg, galet bra pigment!
 
Små vaniljcupcakes, en hel drös av dem:
 
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
150 g rumstempererat smör
1 ¾ dl socker
Ca ½ tsk vaniljpulver
3 ägg

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljen och sedan ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje. Sikta samman de torra ingredienserna i en annan skål och häll i det i smörblandningen. Vispa samman på låg hastighet. Grädda muffinsen i ca 20 minuter eller tills de inte är kladdiga i mitten längre.

Havre- och dadelkakor

 
Bättre sent än aldrig, men här kommer i alla fall receptet på dessa supergoda kakor. Med hjälp av dadlarna blev de lagom sega och löjligt goda. Min hand har varit nere i kakburken ett antal gånger på jakt efter dessa. Orginalreceptet är äpple- och kanelkakor från The Hummingbird Bakery och boken Söta dagar, men jag har ändrat på det. De andra kakorna får ni se en annan dag.
 
Havre- och dadelkakor:
 
125 g rumsvarmt smör
¾ dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
En nypa salt
½ tsk bikarbonat
1 ½ dl havregryn
1 dl hackade dadlar
 
Sätt ugnen på 175°. Vispa samman smör, strösocker och farinsocker. Tillsätt ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen i två omgångar. Blanda ihop till en deg. Tillsätt havregryn och dadlar och rör in det  degen, antingen för hand eller med en sked. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper på. Lägg dem inte för tätt då de kommer flyta ut. Grädda i 15-20 minuter och låt dem sedan svalna och stelna på bakplåtarna i 10 minuter, lägg dem sedan på galler och låt svalna helt.

Nytt år, ny energi

 
Hej fina ni! Nu har det varit tyst här ganska länge. Jag har inte varit ett dugg motiverad till att blogga utan mer ägnat mig åt att vara nyförlovad och julmys. Hela julen spenderades hos släkten uppe i Gävle och Hassela för att sedan avslutas med en liten kryssning för mig och Tobbe. Nyåret firade vi in tillsammans med en hel hög vänner, god mat och jelloshots. 2012 var ett toppenår, men 2013 kommer minsann att bli fantastiskt det också! Jag har nya mål, fler utmaningar och jag tänker göra allt jag kan för att nå dit jag vill.