Friterad aubergine med tomatpasta

Ikväll ville jag göra någonting extra till middag. Sagt och gjort, det fick bli friterad aubergine med tomatsås och pasta. Inspirationen fick jag från Rachel Ray när hon för ett par dagar sedan gjorde en slags gratäng på liknande sätt. Detta blev verkligen annurlunda till pasta men väldigt gott, jag rekommenderar er verkligen att testa!
Friterad aubergine:
Mjöl
Ägg
Parmesan
Ströbröd
Salt
Svartpeppar
Aubergine
Olja
Skiva auberginen i skivor á ca 1 cm. Lägg mjöl i en skål, ägg i en annan och i den tredje blandar du 2/3 parmesan med 1/3 ströbröd, salt och peppar. Vänd sedan aubergineskivorna först i mjöl, sedan i ägg och sist i parmesanblandningen. Fritera skivorna i en stekpanna med olja i, oljan bör vara ca 1 cm djup, i ca 2 minuter på varje sida. Lägg sedan åt sidan på ett hushållspapper.
Tomatsås:
2 tomater
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
Salt
Peppar
Vitvinsvinäger
Honung
Hacka och fräs vitlöken i lite smör i en kastrull. Tillsätt tomaterna och resten av ingredienserna och koka ihop till en sås. Koka under tiden pasta. Blanda sedan tomatsåsen med pastan.
Kommentarer
Trackback