Färskost med kantareller
Till förrätt i lördags gjorde jag en kantarellfärskost som blev helt gudomlig. Kantarellerna köpte jag på torget här i Lidköping, 1,3 kilo för 50 kronor ser jag som ett riktigt klipp!
Färskost med kantareller:
Ca 115 g Philadelphia
200 g kantareller
1-2 tsk mjölk
Gräslök
Salt
Peppar
Smör
Hacka kantarellerna i mindre bitar och stek i smör, jag stekte i två omgångar så det blev ganska trångt i pannan med allt på en gång. Salta och peppra kantarellerna en aning. Vispa philadelphian fluffig med elvisp, tillsätt mjölken så att den blir en aning mjukare. Vänd sedan ner kantarellerna och önskad mängd gräslök i färskosten. Ställ in i kylen ca en timme innan den klickas upp på en härlig bit surdegsbaguette.
Färskost med kantareller:
Ca 115 g Philadelphia
200 g kantareller
1-2 tsk mjölk
Gräslök
Salt
Peppar
Smör
Hacka kantarellerna i mindre bitar och stek i smör, jag stekte i två omgångar så det blev ganska trångt i pannan med allt på en gång. Salta och peppra kantarellerna en aning. Vispa philadelphian fluffig med elvisp, tillsätt mjölken så att den blir en aning mjukare. Vänd sedan ner kantarellerna och önskad mängd gräslök i färskosten. Ställ in i kylen ca en timme innan den klickas upp på en härlig bit surdegsbaguette.
Kommentarer
Trackback