Sirapslimpa



För typ två veckor sedan bakade jag denna härliga sirapslimpa. Dessutom tycker jag att sirap är en helt underbar uppfinning, jag kan till och med äta det direkt ur flaskan som det är, yum. Receptet har jag i alla fall hittat här, men jag skriver såklart ner det här under också utan några ändringar alls.

Sirapslimpa:
50 g smör
5 dl filmjölk
50 g färsk jäst
2 dl mörk sirap
2 tsk salt
6 dl vetemjöl special
6 dl rågsikt

Smält smöret och blanda med filmjölken. Värm till fingerljummet, max 37 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt vetemjöl och rågsikt lite i taget tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Knåda in det sista mjölet för hand. Jäs i bunken under bakduk till dubbel storlek. Sätt ugnen på 200 grader. Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar alt. på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk till dubbel storlek. Grädda bröden i mitten av ugnen i 35-40 minuter. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka.

Kommentarer
Postat av: Katja

Ja lussebulle luktar jag gärna, det är ju inte så farligt. Det var annat när jag stekte lövbiff med plattången!



Trevlig helg! :)

2010-12-17 @ 13:18:36
URL: http://kaffekokarkokboken.blogg.se/
Postat av: Foodelicious.se

Låter gott och spännande med sirapslimpa. Det får man testa!

2010-12-29 @ 16:22:04
URL: http://www.foodelicious.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback