Cakepops med apelsinsmak



Underbara små cakepops att smaska på nu när hösten och mörkret kryper sig på. Dessa popsen är också mitt bidrag till Tastelines cakepop-tävling. http://www.tasteline.com/cakepopstavling

Apelsincurd:
1½ dl apelsinsaft (ca 1½ apelsin)
Skal från 1½ apelsin
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör

Vispa ihop ägg och socker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt apelsinsaft och skal. Rör sedan ner smöret som du delat i små kuber. Vispa curden över vattenbad tills den känns härligt krämig och tjock. Häll upp på rena glasburkar och låt svalna. Curden håller ca 1-2 veckor i kylen.

Muffins:
50 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
1 ägg
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1½ dl vetemjöl
ca ¾ dl mjölk

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt, tillsätt ägget. Rör försiktigt i de torra ingredienserna, ha i mjölken och rör till en jämn och slät smet. Klicka ut smeten i muffinsformar och grödda i ca 8-10 minuter. Enklast är att hålla koll på dem och känna på dem, när muffinsen svarar tillbaka efter tryck så är de klara. Låt muffinsen svalna under bakduk.


Lägger man ihop dessa härliga två ting så blir det, med lite pill, cakepops. Två muffins ger ca 7 cakepops, men receptet går att öka och minska hur mycket man vill.

Sammansättningen av popsen:
2 muffins
4 tsk apelsincurd
Skal av en ½ apelsin (kan uteslutas)
50 g mörk choklad
50 g vit choklad
Klubbpinnar eller halverade grillspett
Strössel och dekorationer

Smula sönder muffinsen i en skål och blanda ihop med apelsinskal och apelsincurd, skalet gör att smaken blir intensivare. Forma små bollar av degen och tryck sedan med hjälp av en sked runt om på bollen så att det blir smalare på ena sidan. Detta ger själva cupcakeformen. Ställ sedan de små cupcakesen i frysen i ca 15 minuter. Smält under tiden den mörka chokladen. Doppa nederdelen av cupcaken i den mörka chokladen och tryck sedan i en pinne. Nu är botten täckt med mörk choklad och i den sitter det också en pinne. Låt chokladen stelna i kylen. Smält under tiden den vita chokladen. Doppa sedan överdelen av cakepopsen i den vita chokladen och dekorera med strössel innan chokladen har stelnat.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback