Havrebollar och Halmstad

Nu har det gått himlans lång tid sedan jag skrev någonting här, detta beror på att jag och min kära pojkvän har bytt bostad så detta har inneburit mycket stök och bök. Nu börjar det äntligen kännas som att vi börjar komma iordning och det planerar jag att ändra på genom att ta med mig massor av mina saker som har lagrats hos Mamma och Pappa här i Halmstad, där jag är nu. Idag ska jag träffa min kära vän Pauline, kanske hinna en runda till Eurostop och sist men inte minst hämta pojkvännen på tågstationen klockan 18.
Här ovan ser ni de där smaskiga havrebollarna/chokladbollarna som jag bjöd på när vi spelade Pandemia. Receptet har jag hittat hos Cupcakesfluffan, men jag har ändrat lite på det. Goda blev de, oh ja, men de kunde ha haft lite mer smak.
Havrebollar:
3 dl havregryn
1 dl socker
4 msk Oboypulver
75 gram rumsvarmt smör
¼ dl mjölk
Blanda alla torra ingredienser med smöret och tillsätt mjölk. Vispa degen med elvisp så att havregrynen slås sönder. Smeten blir väldans kladdig så låt den stå i kylen ett par timmar så blir det mycket enklare att rulla bollar av dem, toppa dem sedan med kokos eller pärlsocker.
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Gott med havrebollar. :-)
Postat av: Anonym
Åh, vad gott med havrebollar! :)
Postat av: Nathalie
Åh, så goda de ser ut! Kolla gärna in på min mat/bakblogg och se om du hittar ngt kul. Hoppas du får en bra lördag, kram :)
Postat av: Jennie
hejsan! är du från ljungby?
Postat av: Jennie
hejsan! är du från ljungby?
Postat av: Elin
Vilka goda havrebollar det blev! Men jag hade i lite kallt kaffe också, för att få lite mera smak på dem :)
Trackback