Härliga frukostbullar

För att få kalla en fralla för just fralla så tycker jag att den ska vara riktigt frasig och luftig, sådär som de är på bagerier. De smarrigaste frallorna jag kan minnas är de som finns/fanns på Sockerbagaren i Skummerslövsstrand, där jag växte upp, favoriterna var ostfrallor och källarfranska. Men här kommer i alla fall ett recept på frukostbullar som jag gjorde i förra veckan, långt ifrån lika underbara som frallorna jag åt när jag var liten men fortfarande underbart goda.
Frukostbullar:
50 g jäst
50 g smör
5 dl lättmjölk
1 msk strösocker
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl eller vetemjöl special
Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk, socker och salt. Låt blandningen bli 37° (fingervarm) och häll den över jästen. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg, antingen för hand eller i maskin. Jäs under bakduk i ca en timme. Ta upp degen på mjölar bakbord och forma till små bullar. Lägg bullarna på en plåt och jäs under bakduk i ytterligare 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter på 250°.
Kommentarer
Postat av: Erika - Bakglädje
Vad gott med frukostbullar. Håller med om att de frallor man köper som är frasiga och fluffiga är riktigt goda.
Postat av: Emelie
Åh tack för receptet fina du!
Postat av: Linda - Cupcakefluffan
Nybakade frallor till frukost är så gott :-)
Postat av: Moa
Låter riktigt gott!
Ungefär hur många bullar blev det utav detta recept? :D
Mvh Moa
Postat av: Marlene
Älskar detta receptet! Supergoda och enkla :)
Trackback