Klassisk knäck
Knäck är underbart gott och klassisk sådan är ett måste såhär i juletid. Med eller utan mandel spelar ingen roll för min del, men denna gången fick det bli utan. Förhoppningsvis ska jag försöka att hinna med en lite mer udda knäck innan jul också, men det blir ett senare projekt.
Klassisk knäck, ca 75 stycken:
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
2 dl socker
Ställ ut knäckformar på en bakplåtspappersklädd plåt. Blanda samman ingredienserna i en kastrull. Doppa ner en termometer så blir det enkelt att läsa av när knäcken är klar. Koka kraftigt utan lock tills termometern visar 125°, det tar ca 20-30 minuter. Vid 130° blir knäcken mycket hård. Fördela knäcken i formarna med två skedar. Förvara svalt i en burk med smörgåspapper mellan varje lager.
Kommentarer
Postat av: Jacqueline
sv: ja verkligen, det är inte kul att se alls. Fin blogg förresten! :}
Postat av: lilllinastudsarsomenget
sv: Hahah ja det tycker jag oxå :)
Väldigt söt design btw ! ^^
Postat av: sabina
ja knäck e gott...
söt blogg du har
Postat av: Vardaxlyx
Varför krångla till det. Ha en underbar tordag! Kramkram
Postat av: sarah
mm nu blev jag sugen =) allt bra ??
Postat av: Emma - Husmor Emma
Knäck är det bästa :) Har nog kokat tre-fyra gånger redan...
Postat av: Mats
Hej
Fina bilder!
Om du är intresserad av andra fina matbilder så kolla in http://www.flipfood.se
Mvh
Mats
Postat av: sarah
dom är mina favoriter =) ska prova och göra det nå dag =)
Trackback