Dulce de Leche
Jag vet att jag är lite sen med att prisa denna härliga kolakräm, men bättre sent än aldrig. När jag ändå var igång så kokade jag två burkar. Dels för att krämen håller ganska länge men också för att utgångsdatumet närmade sig, så nu måste jag hitta på smarriga saker att göra med allt kolakrämigt klet.
Dulce de Leche:
Ta bort etiketter och eventuella limrester från burkarna. Lägg ner en eller flera burkar i en kastrull och fyll på med vatten till burkarna är täckta. Låt småkoka i 2½ till 3 timmar. Ha lock på kastrullen så behöver du inte fylla på med vatten hela tiden, burkarna måste nämligen vara täckta med vatten hela koktiden annars finns det risk för explosion.
Kommentarer
Postat av: Trifa
Det är supergott med banan och vispgrädde eller glass! :)
Postat av: Vardaxlyx
UNDERBART är det!! Smaken är gudomlig tycker jag!
kramkram
Postat av: Emma - Husmor Emma
Man hade kunnat sleva i sig en hel burk bara sådär!
Postat av: Nina
Det här är typ det godaste jag vet! Och så älskar jag att det liksom är som magi, man kokar en liten oansenlig burk och vips, där är den!
Trackback