Italienska lavendelskorpor

Här är de smarriga italienska lavendelskorporna som jag bakade av lavendeln jag fick uppskickad av mamma och pappa. Receptet följde med påsen och skorporna blev riktigt goda, möra och inte för söta. Smaken skrek inte heller lavendel, vilket jag tycker är bra eftersom lavendel har en sån parfymerad smak. Dessa kommer jag utan tvekan att baka igen, perfekta att ha på lut i skafferiet. Jag skickade dessutom ner några färdiga skorpor till mamma och pappa så att de också skulle få smaka.
Italienska lavendelskorpor:
100 g rumstempererat smör
5 dl vetemjöl
2 rumstempererade ägg
2-3 tsl mortlad torkad lavendel
1½ tsk bakpulver
1½ dl råsocker
1 dl skållad, hackad mandel
Sätt ugnen på 200°. Rör smör och socker poröst, tillsätt sedan ägg och mandel. Blanda i bakpulver, mjöl och mortlad lavendel. Forma tre längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda längderna i 15 minuter. Skär sedan längderna i 2-3 cm stora, sneda bitar och lägg dem på snittytan. Rosta sedan i 5 minuter, vänd sedan på dem och rosta den andra snittytan i 5 minuter.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Ja dom var riktigt goda till kaffet!
Postat av: Simone
åh så gott
Trackback