Supersega maränger
Som alla säkert redan vet så älskar min fina karl sega maränger, är de inte tillräckligt sega så får jag helt enkelt baka fler tills perfektion uppnås. Dessa är perfektion, punkt slut! Efter två dagar är de helt ofantligt supermumsigt sega och det går nästan inte att sluta äta av dem. Är du också helt galen i sega maränger så testa dessa, men bli inte besviken ifall de fortfarande är mosiga i mitten när du tar ut dem ur ugnen. Låt de bara vara en dag eller två så kommer de vara perfekta.
Supersega maränger, två plåtar:
8 äggvitor
5 dl socker
Sätt ugnen på 150°/130° varmluft. Vispa äggvitan över vattenbad till ett fastare skum. Tillsätt sedan lite socker i taget och fortsätt vispa tills marängen är 60-65°. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa marängen tills den svalnat helt. Lägg marängsmeten i en spritspåse med en fin tyll och spritsa ut fina maränger, mina på bilden är ca 5-6 cm i diameter och ungefär lika höga. Grädda i ca 40 minuter beroende på storlek.
Kommentarer
Postat av: Mamma
Så fina maränger!
Postat av: Sabina
Ser goda ut. Jag har inte lyckats med mina maränger
Postat av: Michelle
Åååå de ser ju helt ofantligt goda ut. :D
Postat av: Vardaxlyx
Mums va gott =)
Kramkram
Postat av: Denksam-Rebeccas matblogg
vad gott allt ser ut! speciellt dina sega chokladmaränger!! :O ^^
Postat av: Eja
Åh, maräng som är så gott! Nu blev jag ju obotligt sugen.
Trackback