Vaniljrulltårta med hallongrädde

 
Rulltårtor är roliga att baka, det är en liten lyxig tårta fast i enklare skrud. Jag har precis upptäckt dekoreringsmetoden så att det inte finns några gränser för mönster eller annat skoj.
 
Detta receptet ger en riktigt fluffig och härlig kaka.
 
Vaniljrulltårta med hallongrädde:
 
3 ägg
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk kallt vatten
 
ca 2 dl vispgrädde
ca 250 g hallon
 
Sätt ugnen på 250° och lägg bakplåtspapper på en plåt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och tillsätt till äggvispet, vänd ihop allt till en slät smet.Bred ut smeten på plåten och grädda direkt i ca 5 minuter.
Låt kakan svalna och vispa under tiden grädden. Bred ut ett lager grädde på kakan och strö över hallon. Rulla samman till en finfin rulltårta.
 
 
 

Limemarinerade jordgubbar med mandelgrädde

 
Än har det inte snöat kopiöst mycket här och det är knappt fuktigt på marken utanför fönstret. Jag hoppas att våren och varmare tider är påväg, nu är jag ganska trött på kylan. Jag vill ha sol och fågelsång, bara ben och solglasögon, smältande glass och limemarinerade jordgubbar!
 
Limemarinerade jordgubbar med mandelgrädde, här finns det inga exakta mått:
 
Rensa jordgubbarna och dela i två eller fyra delar.
Blanda en lag på en skvätt vatten, florsocker, skalet och saften av en lime i en bunke. Känn efter hur sött eller surt du vill ha det, hitta en god balans.
Låt jordgubbarna dra i marinaden i ett par timmar.
Vispa grädde och tillsätt malen madel och socker tills det smakar nötigt och sött.
Servera tillsammans och njut av att värmen snart är här.
 
 

Nöt- och marängrulltårta

 
Jag gillar dig, min blogg, det gör jag verkligen. På senare tid har du dock fått hamna i skymundan för att ge plats åt nytt jobb och en hel hög med händelser. Jag har hunnit snöa in på andra hobbys och ibland till och med fått lägga alla hobbys åt sidan för någonting annat. Det är trist. Inte är det så att jag har slutat baka, det har bara inte blivit lika mycket som innan. Men kanske, kanske så har känslan kommit tillbaka. Känslan av att ha lite extra tid över till dig, min blogg. Jag ska starta med något inlägg ibland, så kanske jag får lust att uppdatera dig lite oftare.
 
Nöt- och marängrulltårta, gjord på ett recept som jag har förlagt någonstans i gömmorna. Jag hoppas att jag hittar det igen, för så god som denna är, det vill man ha igen!