Världens underbaraste macarons

Jag är uppriktigt sagt tveksam på om det finns några underbarare macarons än dessa!(?) Igår var lyckan total när jag pillade bort en av de små kakorna från ugnsduken för att sedan ta en tugga. Den var fin, krämig, frasig, lätt, lagom söt, underbar och helt enkelt perfekt! De macarons jag bakat innan borde inte få kallas för macarons, visst de är söta och goda men de är mer look-a-like-macarons. Dessa var himmelska! Jag kan sitta här och prisa dessa underbara skapelser hela dagen. När jag hade fyllt dem trodde jag att jag skulle tuppa av, de blev som en dröm! En himmelsk, ljusgrön pärondröm. Japp, jag fyllde dem med päronsmörkräm.
Tobbe fick i alla fall med sig en ask till jobbet som han ska bjuda på nu i eftermiddag, jag har en aning om att de kommer gå åt som smör i solsken. Eftersom de inte är så många på hans jobb så blev det en liten ask kvar här hemma och den kommer nog att bli tom illa kvickt.
Macarons, många små eller färre större:
120 g äggvitor, uppdelat i två skålar 60 g vardera, rumstempererade
35 g strösocker
150 g fint malen mandel
150 g florsocker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
· Sikta mandeln tillsammans med florsockret så att det inte finns några klumpar eller stora mandelbitar.
Nu blir det två saker samtidigt:
1. Vispa 60 g äggvita till ett skum med elvisp eller assistent, tillstätt strösockret och fortsätt vispa.
2. Koka upp vatten och socker till en sockerlag, rör inte i kastrullen för då blir det sockerkristaller. Sockerlagen är klar när den är 112-118°, använd termometer!
· Häll ner sockerlagen i äggviteskummet/marängen i en stråle. Vispa hela tiden! Fortsätt sedan att vispa tills marängen har svalnat. Det tar en stund, känn på bunken så vet du när den är redo.
· Blanda de ovispade 60 g äggvitan med mandeln och florsockret. Det ska bli geggigt som bara den. Det är i denna geggan du tillstätter färg om du vill, ta lite extra färg eftersom marängsmeten är vit.
· Blanda nu ihop marängen med mandelgeggan. Nu gäller det att röra lagom mycket, är du osäker på hur mycket som är lagom så testa klicka ut lite smet på en tallrik, ifall det blir en topp på den så ska du röra lite till, smälter smeten tillsammans så är det finfint.
· Lägg smeten i en spritspåse och spritsa ut fina runda plättar på en plåt med bakplåtspapper/ugnsduk.
· Låt macaronsen vila i ca 30 minuter innan du gräddar dem på 155-160° i mitten av ugnen i ca 8-12 minuter beroende på storlek.
· Lossa försiktigt macaronsen från plåten och låt svalna innan du fyller dem med någonting underbart.

Så jädrans stolt är jag!
Receptkälla
så fina de blev
Åh vad fina! :D Har aldrig testat macarons .. måste verkligen göra det, ser ju jättegott ut !:D
haha jag har aldrig ens smakat en sån där :p
gott!
Men lägg av vad snygga dom ser ut... och säkert jättegoda :)
Har faktiskt aldrig smakat eller sett sådana där förut, måste nog ta och prova göra sånna! :) håller utkik för fler godsaker!
Mums, och vad fina de blev! =)
Hej, hej ! :)
Jag undrar om du skulle kunna rösta på mitt bidrag: http://kandeedrawings.blogg.se/2011/october/utkast-okt-4-2011.html#comment
det är bara att skriv att du röstar på nr 2! Det skulle uppskattat väldigt mycket, tack! :)
Kram
http://cindyvuong.blogg.se
Mums, så mycket godsaker! Själv är jag inte speciellt begåvad i köket så jag vet inte om jag vågar anta utmaningen att göra macarons..
Använder du varmluft eller bara vanlig över- och undervärme i ugnen till dessa? Superfina!
super fina ser så goda ut kraam
Hej! Fina dem där macarons blev!:) btw fin blogg! Gott!
Uj så läckert! Mina hade dock inte sett ut så där om ja skulle göra dem :D
Åh dom ser super mumsiga ut :)
riktigt fina! :)
De är så söta att man nästan inte vill äta upp dem!
åh vad dom er goda ut =)
åh jag älskar macarons! sååå goda^^
vad gör du över helgen?
Ser sjukt goda ut!
åh, nu blev man ju helt till sig!
aaa men vad heter dom jag har aldrig fatta var det är =)
Oh dem ser så himla goda ut, men när jag väl smakade dem vart jag så besviken.. =((
Svar: De kan jag tro att de var :D Synd att man inte kan ge smakprov via bloggen ;)
låtar gött vad heter dom ??
De ser verkligen jättegoda ut!
okok haha då vet jag
hej, var gärna med i mina två tävlingar :D http://eemma.se/2011/october/tavling-vinn-tandblekningsprodukt.html och http://eemma.se/2011/october/vinn-valfri-vara-fran-dash-style.html#comment super enkla regler med bra vinster :D kram
De ser fantastiskt goda ut!
förstår det.
hoppas du får en fin kväll kram
De ser både fina och goda ut. :-)
fy fasiken va gott de ser ut :)
Åh så goda de ser ut! Själv tycker jag inte om macarons, men det gör min mor så jag får nog ta och göra sådana här till henne! :)
gud så gott det verkar :o har dock aldrig smakat sånna men kanske borde göra det :)
åh dem ser väldigt smaskig ut , fast har tyvärr aldrig smakat macarons (;
Mmm vad goda de ser ut! Jättefin blogg!
vilken underbar blogg!
Åh, macarons är så underbara. Jag har försökt mig på att göra såna några gånger själv, men aldrig lyckats att få skalen hela. Det blir alltid sprickor i de, och vissa trillar som sönder när jag ska ta bort de från plåten. Fruktansvärt irriterande. Några tips? :)
Åh har alltid velat prova att baka macaroons, kanske skulle ta och prova detta recept!!
Jag tävlar ut smink från ELF på min blogg, du får jätte gärna vara med och tävla om du vill!
ser ju suuupergoda ut!
mysig blogg du har :)
så fina!
måste göra själv någon gång, det är ju så gott! =)
oh jisses vad gott det ser ut!
Svar//
Ja jo, jag använder varmluftsugn. Har den på 150 grader, och enligt det recept jag följt så ska man inte röra om så mycket när man blandar mandeln och marängen för att inte sabba fluffigheten eller nåt. Men uppenbarligen så fungerar ju inte det, så jag får följa ditt exempel istället :)
gottt mumsiiigt!
Åh vad fina, förstår att du är stolt!
Svar//
Haha, "Lagom är bäst" fungerar nästan till allt. Får göra ett nytt försök med de tipsen jag fått. Återkommer :)
hej undrar om du kan skriva lite mer begripligt det låter så gott,och jag kan inte baka i gram????
hej undrar om du kan skriva lite mer begripligt det låter så gott,och jag kan inte baka i gram????
Fantastiskt!
Är så glad över att ha ramlat över det här inlägget. Det inspirerade mig att slutligen pröva att baka dessa sötsaker med sockerlag. Och ja, alla mina tidigare "perfekta" försök framstår nu som ett litet skämt. Så bra! TACK =D
Vad underbart goda de såg ut att vara
wow va fina de ser ut! verkligen lyckade :)
De blev ju helt perfekta!! :)
Riktigt bra!! även jag gör med italiensk maräng. Tycker att det blir helt klart bäst då!!!
WOW vad fina, jag misslyckades TOTALT när jags kulle göra macorns första gången, fy så svårt det är !!
Visst är det härligt att bli så stolt!