Pavlova med grädde, rabarberkompott och hallon



Varför krångla till det en massa när pavlova är så underbart gott? Förutom att smaken är himmelsk så är de små ballerinamarängerna enkla att göra och kan imponera på vem som helst. Bottnarna har jag gjort enligt detta recept som är smidigt att arbeta med och håller formen bra. För att de inte ska bli mörka i färgen så sätter jag en träslev vid ugnsluckan så att den inte är helt stängd, det blir bra luftcirkulation och marängerna blir nästan helt vita. Att ha rabarberkompott till var en riktig höjdare, riktigt sommarfriskt blev det.

Rabarberkompott, till ca 2-4 minipavlovas:

250 g rabarber
Ca ½ dl strösocker
En knivsudd vaniljpulver

Skär rabarberna i bitar och blanda samman med socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter, kompotten är klar när rabarberbitarna faller isär.

Kommentarer
Postat av: Marias cupcakes

Åh det är ju så gott! Funderar på att göra en chokladpavlova till midsommar med en massa jordgubbar på :)

2012-06-02 @ 19:57:20
URL: http://mariascupcakes.blogg.se/
Postat av: Eija

Så underbart söta små bakelser. Vilken inspiration!

2012-06-14 @ 11:57:07
URL: http://sotebrodsfrojd.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback