Havre- och dadelkakor

 
Bättre sent än aldrig, men här kommer i alla fall receptet på dessa supergoda kakor. Med hjälp av dadlarna blev de lagom sega och löjligt goda. Min hand har varit nere i kakburken ett antal gånger på jakt efter dessa. Orginalreceptet är äpple- och kanelkakor från The Hummingbird Bakery och boken Söta dagar, men jag har ändrat på det. De andra kakorna får ni se en annan dag.
 
Havre- och dadelkakor:
 
125 g rumsvarmt smör
¾ dl socker
1 dl farinsocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
½ tsk vaniljsocker
En nypa salt
½ tsk bikarbonat
1 ½ dl havregryn
1 dl hackade dadlar
 
Sätt ugnen på 175°. Vispa samman smör, strösocker och farinsocker. Tillsätt ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen i smörblandningen i två omgångar. Blanda ihop till en deg. Tillsätt havregryn och dadlar och rör in det  degen, antingen för hand eller med en sked. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper på. Lägg dem inte för tätt då de kommer flyta ut. Grädda i 15-20 minuter och låt dem sedan svalna och stelna på bakplåtarna i 10 minuter, lägg dem sedan på galler och låt svalna helt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback